Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kókuszkocka gluténmentesen édesítőszerrel készítve

kókuszkocka recept gluténmentesenA kókuszkocka egy igazi retro gluténmentes finomság, de mi most egy kis csavart vittünk bele, hisz a csokoládés mázba sárgabaraclekvár is került. Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is bepíthetik gluténmentes diétájukba.

Hozzávalók: 12 kókuszkockához  (tepsi: 18×18)

  • 4 db M-es méretű tojás
  • 2 evőkanál édesítő (1:4 – 1 adag édesítőszer 4 adag cukornak felel meg)
  • 20 dkg Mester család süteményliszt
  • 7 g sütőpor
  • 0,5 dl víz

További hozzávalók:

  • 15 dkg olvasztott gluténmentes csokoládé
  • 1 dl növényi tejszín (növényi főzőkrém, rizs)
  • 15 dkg baracklekvár
  • kókuszreszelék a forgatáshoz

A gluténmentes kókuszkocka elkészítés:

  • A piskótához a tojásokat és édesítőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, és hozzáadjuk a vizet, alaposan kikeverjük.
  • Szilikon papírral bélelt tepsibe (18 x 18 cm) tesszük, majd 180 °C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • A csokoládét, lekvárt és tejszínt kikeverjük.
  • Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokoládés keverékbe, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehlzségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db.
gluténmentrs kókuszkockában

Energia

10567 kJ / 2516 kcal

882 kJ / 210 kcal

Zsír

111,5 g

9,3 g

  amelyből telített zsírsavak

66,0 g

5,5 g

Szénhidrát

314,8 g

26,2 g

  amelyből cukrok

140,5 g

11,7 g

Rost

7,3 g

0,6 g

Fehérje

45,9 g

3,8 g

0,49 g

0,04 g

A gluténmentes kókuszkocka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kókuszkocka gluténmentesen recept

Gluténmentes kókuszkocka, tejmentesen édesítőszerrel elkészítve

Kategória: , ,