Gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény
Iri mama egy gluténmentes epres, lekváros kevert süteménnyel lepett meg minket.
Ma egy könnyen, gyorsan, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, kevert sütemény receptet hoztam.
Hozzávalók (20 db):
- 500 g Doves farm self raising (süteményekhez) gluténmentes lisztkeverék
- (Bármilyen liszttel elkészíthető)
- 90 g cukor
- 5 g vaníliás cukor
- 5 g sütőpor
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 4 db M-es tojás
- 200 g étolaj
- 300-320 g langyos tej (növényi alternatívával készíthető)
- 300 g friss eper (bármilyen gyümölccsel variálható)
- 50 g eper lekvár
A gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény elkészítése:
- Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
- Ezután az egész tojásokat, citrom reszelt héját és levét, olajat, elkeverem.
- Majd a tejjel, apránként adagolva, csomómentesre dolgozom.
- Akkor jó, ha picit lágyabb, folyósabb a tészta állaga.
- Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítok (25 x 35 cm).
- Epret csumájától megtisztítom, mosom, kockákra vágom, tésztába keverem.
- A massza felét tepsibe öntöm, elsimítom.
- Pöttyökben lekvárt csepegtetek, ráöntöm a tészta másik felét.
- Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 °C fokon, 25 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, majd kockákra vágom.
- Ebből 20 db sütemény lett.
- Porcukorral szórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: citrom cukor Doves farm lisztkeverék édes eper étolaj gyors kevert gluténmentes sütemények lekvár reggeli só sütőpor tej tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor