Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény

sütemény recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes epres, lekváros kevert süteménnyel lepett meg minket.

Ma egy könnyen, gyorsan, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, kevert sütemény receptet hoztam.

Hozzávalók (20 db):

  • 500 g Doves farm self raising (süteményekhez) gluténmentes lisztkeverék
  • (Bármilyen liszttel elkészíthető)
  • 90 g cukor
  • 5 g vaníliás cukor 
  • 5 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 4 db M-es tojás
  • 200 g étolaj
  • 300-320 g langyos tej (növényi alternatívával készíthető)
  • 300 g friss eper (bármilyen gyümölccsel variálható)
  • 50 g eper lekvár

A gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény elkészítése:

  • Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
  • Ezután az egész tojásokat, citrom reszelt héját és levét, olajat, elkeverem.
  • Majd a tejjel, apránként adagolva, csomómentesre dolgozom.
  • Akkor jó, ha picit lágyabb, folyósabb a tészta állaga.
  • Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítok (25 x 35 cm).
  • Epret csumájától megtisztítom, mosom, kockákra vágom, tésztába keverem.
  • A massza felét tepsibe öntöm, elsimítom.
  • Pöttyökben lekvárt csepegtetek, ráöntöm a tészta másik felét.
  • Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 °C fokon, 25 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd kockákra vágom.
  • Ebből 20 db sütemény lett.
  • Porcukorral szórva tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes epres, lekváros kevert sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,