Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes zöldséges fasírt vegán módra

fasírt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes zöldséges fasírttal bővült.

Teljesen húsmentes, és most tojásmentes fasírtot készítettem. Ismét sütőben sütöttem meg, némi olajat felhasználva csak. A sok-sok zöldség nagyon ízletessé teszi a fasírtunkat. Rizs, vagy krumplipürével finom ebédre, de akár szendvicstöltelékként is felhasználhatjuk. 

Hozzávalók (12 db):

  • 360 g sárgarépa lereszelve
  • 260 g cukkini lereszelve
  • 600 g karfiol
  • 150 g gluténmentes zabpehely (aprószemű)
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 8 evőkanál chia mag ledarálva
  • 1 csomag Lucullus Fasírt por
  • 4 g só

Lekenéshez:

  • 2 evőkanál napraforgó étolaj

A gluténmentes zöldséges fasírt vegán módra elkészítése:

  • A cukkinit és a répát is reszeljük le.
  • Facsarjuk ki a levüket, ha lehet ne teljesen szárazra, mert a karfiolnak is meg kel majd puhulnia ebben a maradék lében.
  • A megmosott karfiolt darálja le, apróra, mintha csak karfiol rizst készítenénk.
  • Az összes zöldséget tegyük egy nagyobb tálba.
  • Adjuk hozzá a fasírt fűszert és a sót.
  • Közben daráljuk le a chia magokat.
  • A zöldségeknek maradt elég leve, így megfő / sül a karfiol, a chia magok pedig megduzzadnak a létől.
  • Hagyjuk állni kb. 10 percre.
  • Addig melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. 
  • Formáljunk a kezünkkel 12 db egyforma fasírtot, korongot.
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a fasírt korongokat.
  • Egy kenőecset segítségével kenjük le vékonyan napraforgó étolajjal.
  • Süssük készre, alsó-felső sütéssel kb. 30-35 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkésztési idő: 1,5 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes zöldséges fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fasírt recept

gluténmentes zöldséges fasírt

Kategória: , ,