Gluténmentes zöldséges fasírt vegán módra
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes zöldséges fasírttal bővült.
Teljesen húsmentes, és most tojásmentes fasírtot készítettem. Ismét sütőben sütöttem meg, némi olajat felhasználva csak. A sok-sok zöldség nagyon ízletessé teszi a fasírtunkat. Rizs, vagy krumplipürével finom ebédre, de akár szendvicstöltelékként is felhasználhatjuk.
Hozzávalók (12 db):
- 360 g sárgarépa lereszelve
- 260 g cukkini lereszelve
- 600 g karfiol
- 150 g gluténmentes zabpehely (aprószemű)
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 8 evőkanál chia mag ledarálva
- 1 csomag Lucullus Fasírt por
- 4 g só
Lekenéshez:
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes zöldséges fasírt vegán módra elkészítése:
- A cukkinit és a répát is reszeljük le.
- Facsarjuk ki a levüket, ha lehet ne teljesen szárazra, mert a karfiolnak is meg kel majd puhulnia ebben a maradék lében.
- A megmosott karfiolt darálja le, apróra, mintha csak karfiol rizst készítenénk.
- Az összes zöldséget tegyük egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a fasírt fűszert és a sót.
- Közben daráljuk le a chia magokat.
- A zöldségeknek maradt elég leve, így megfő / sül a karfiol, a chia magok pedig megduzzadnak a létől.
- Hagyjuk állni kb. 10 percre.
- Addig melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra.
- Formáljunk a kezünkkel 12 db egyforma fasírtot, korongot.
- Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a fasírt korongokat.
- Egy kenőecset segítségével kenjük le vékonyan napraforgó étolajjal.
- Süssük készre, alsó-felső sütéssel kb. 30-35 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkésztési idő: 1,5 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zöldséges fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chia mag cukkini ebé étolaj fasírt főétel glutén és tejmentes gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zabpehely karfiol kukoricaliszt sárgarépa só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai