Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes ropogós keksz

keksz recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes ropogós keksz lepett meg minket.

Nagyon kifogytam a kekszekből , valami újat szerettem volna. Sikerült, annyira ropogós, finom lett. Most ez lesz egy darabig a kedvenc nálunk,mert a családnak is ízlett 😅.

Hozzávalók (20 db):

  • 120 g vaj vagy margarin
  • 120 g gluténmentes zabpehely darálva
  • 50 g kókusz reszelék
  • 50 g mandula forgács 
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 5 g vaníliás cukor
  • 5 g sütőpor
  • 3 g psyllium rost útifűmaghéj
  • 50 g darált keksz
  • 1 db tojás

A gluténmentes ropogós keksz elkészítése:

  • Vajat megolvasztom, belemérem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, kikeverem.
  • Könnyű vele dolgozni, kézzel kevertem ki.
  • Késes aprítóban ledarálom a zabpelyhet és a kókusz reszeléket.
  • Vajhoz keverem, itt adom hozzá a sütőport, útifű maghéjat, mandula forgácsot, elkeverem.
  • Úgy éreztem hogy valami kell hozzá, kéznél volt darált keksz, előző napi desszertből, és egy darab tojás.
  • Tökéletes állagú lett. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30 x 35 cm) ,20 db egyforma nagyságú gombócokat gömbölyítek.
  • Vizes kézzel lelapítom, villával díszítem. 180 °C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 -20 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni.
  • Zárható dobozban tárolható, de sokáig nem kell, mert hamar elfogy.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 30-40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. Ropogós kekszben

Energia

9511 kJ / 2270 kcal

476 kJ / 114 kcal

Zsír

150,1 g

7,5 g

  amelyből telített zsírsavak

68,2 g

3,4 g

Szénhidrát

171,4 g

8,6 g

  amelyből cukrok

72,8 g

3,6 g

Rost

18,1 g

0,9 g

Fehérje

41,8 g

2,1 g

1,89 g

0,09 g

A gluténmentes ropogós keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes ropogós keksz

Kategória: , , ,