Gluténmentes krumplis fluta
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes krumplis flutával bővült.
Maradék burgonya püré felhasználására kiváló. Nagyon finom, teljesen olyan mint gyermek koromban Anyukám sütött.
Hozzávalók (26 db):
- 200 g burgonya püré maradék
- 1 db M-es méretű tojás
- 3 g só
- csipet szerecsendió
- 140 g Mikló’s univerzális lisztkeverék, de bármilyen jó
Sütéshez:
- étolaj
A gluténmentes krumplis fluta elkészítése:
- Maradt egy kevés burgonya püré, így ebből készült most.
- Ha nincs, tisztított, apróra vágott burgonyát, sós vízben puhára főzöm, leszűröm, összetöröm, kihűtöm.
- Ezután beleteszem a tojást, sót, szerecsendiót, annyi lisztet hogy jól nyújtható, puha tapintású tészta legyen.
- Nekem most ennyi lisztre volt szükségem ,de eltérő lehet.
- Függ a burgonya és a liszt fajtájától is.
- A lényeg hogy puha állagú tészta legyen.
- Lisztezett gyúrólapon átgyúrom, kinyújtom 6-8 mm vastagra.
- Tetszőleges formával kiszúrható, vágható.
- Kisméretű serpenyőben kevés olajat melegítek, 3-4 db- t teszek bele, közepes lángon kisütöm.
- Nagyon gyorsan sül, nem szívja magába az olajat.
- Mi magában szeretjük, de finom porcukorral, lekvárral, tejföllel – sajttal.
- Leves mellé második fogásnak is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes krumplis flutában |
Energia | 3862 kJ / 898 kcal | 145 kJ / 35 kcal |
Zsír | 27,6 g | 1,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,7 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 144,8 g | 5,6 g |
amelyből cukrok | 11,3 g | 0,4 g |
Rost | 3,8 g | 0,1 g |
Fehérje | 11,8 g | 0,5 g |
Só | 3,24 g | 0,12 g |
A gluténmentes krumplis fluta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék reggeli só szerecsendió tojás uzsonna és tízórai