Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtos kréker

kréker recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sajtos kréker bővült.

Finom ropogós, sós nassolni való. Amilyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető , olyan gyorsan fogy. Nagyon eteti magát.

Hozzávalók (100 db):

A gluténmentes sajtos kréker elkészítése:

  • Minden hozzávalót késes aprítóba mérek, pár fordulattal összeállítom a tésztát.
  • Gyúrólapon átgyúrom, liszttel hintem, alul, felül.
  • 5 mm vastagra kinyújtom,  kisebb darabokra vágom (4 x 3 cm).
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom, díszítem.
  • Ebből a tésztából 2 tepsire való lesz.
  • 180 °C fokon, légkeveréssel 10 percig sütöm, aranyszínűre.
  • Picit hűtöm,majd habkártyával rácsra emelem. 
  • Teszem a következő adagot, ugyan így készítem.
  • Miután meghűlt, zárható dobozban tárolható, ha marad belőle. 

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 30 perc 

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db sajtos
gluténmentes krékerben
Energia 9101 kJ / 2172 kcal 91 kJ / 22 kcal
Zsír 136,0 g 1,4 g
  amelyből telített zsírsavak 28,3 g 0,3 g
Szénhidrát 163,4 g 1,6 g
  amelyből cukrok 12,2 g 0,1 g
Rost 14,0 g 0,1 g
Fehérje 57,8 g 0,6 g
6,80 g 0,07 g

A gluténmentes sajtos kréker tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kréker recept

gluténmentes sajtos kréker

Kategória: , , ,