Gluténmentes tojássaláta
Iri mama egy gluténmentes tojássalátával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Kezdőknek, ételkészítést most tanuló diétázóknak. Tejmentesen is elkészíthető!
Reggelire pirítóssal, friss kenyérrel kitűnő finomság. Jól kiegészíti a különféle sülteket is.
Hozzávalók (4 adag):
- 40 g vöröshagyma (1 kisebb fej)
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 3 g só
- 70 g tejföl (növényi alternatíva is jó hozzá)
- 10 g mustár (1 evőkanál)
- 10 g majonéz (1 evőkanál)
- csipet fehér bors
A gluténmentes tojássaláta elkészítése:
- Tojásokat 10 percig keményre főzöm, majd leöntöm a vizet róla.
- Rögtön hideg vízzel felöntöm.
- Így könnyen hámozható.
- Amíg hűl, megtisztított hagymát, reszelő nagyobbik lyukán lereszelem.
- Majd a tojásokat is lereszelem. Sózom, de keveset teszek hozzá mert a mustár is, majonéz is sós.
- Vigyázzatok nehogy sós legyen!
- Hozzáadom a tejfölt, borsot és jól összekeverem.
- Ennyi, rögtön fogyasztható, de másnap még finomabb .
- Próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes tojássalátában. |
Energia | 2409 kJ / 575 kcal | 603 kJ / 144 kcal |
Zsír | 43,3 g | 10,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 17,7 g | 4,4 g |
Szénhidrát | 8,5 g | 2,1 g |
amelyből cukrok | 5,8 g | 1,5 g |
Rost | 1,1 g | 0,3 g |
Fehérje | 33,5 g | 8,4 g |
Só | 3,43 g | 0,86 g |
A gluténmentes tojássaláta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors glutén és tejmentes gyors majonéz max. 20 perces gluténmentes receptek mustár reggeli só tejföl tejmen tojás uzsonna és tízórai vöröshagyma