Gluténmentes magos zsemle Air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes magos zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma ismét vegyes lisztkeverékkel készült a zsemle. Szeretem elhasználni a maradékot. Természetesen elkészíthető egyfajta liszttel is, de akkor a folyadék mennyisége változhat!!
Hozzávalók (9 db):
- 80 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék
- 120 g Mester család kenyér Mix gluténmentes lisztkeverék
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 4 g só
- 30 g seed mix, mag keverék (Alesto Lidlben kapható)
- 3 g cukor
- 10 g útifűmaghéj
- 7 g porélesztő
- 460 g langyos víz
- 30 g étolaj
A gluténmentes magos zsemle Air fryerben sütve elkészítése:
- Tészta hozzávalóit összegyúrom,puha tapintású, közepesen lágy tésztát készítek.
- Ha másik liszttel készül, figyelni kell a folyadék mennyiségre!
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, olajos kézzel egyforma méretű bucit gömbölyítek.
- Gépben hagyom duplájára kelni, ez lehet 30 perc, de lehet 45 perc is.
- Gépet nem kapcsolom be.
- Miután megkelt 180 °C fokon 20 percig sütöm.
- Rácsra borítom, megfordítom, sütőpapírt lehúzom róla.
- Visszacsúsztatom a sütőbe, 180 °C fokon további 6-8 percig sütöm.
- Rácsra borítom, hűtöm.
- Zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
- Nagyon finom, pihe, puha lett.
Jó étvágyat kívánok .
Előkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
Az gluténmentes magos zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle ivóvíz Mester Család gluténmentes kenyérliszt psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B Schär Mix it só uzsonna és tízórai