Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes serpenyős burgonya, Kolos módra

serpenyős burgonya recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes serpenyős burgonyával bővült.

Rengeteg zöldséget eszek, eszünk itthon. A serpenyős zöldségek kicsit lepirítva, kevés hússal, és még finomabb, ropogósra lepirított burgonyával az igazi. Ilyenkor télen kevesebb zöldség kapható a piacokon, boltokban, de ekkor is érdemes elkészítenünk ezt az ebédet. Bátran nyúljunk a kelbimbóhoz is.

Hozzávalók (6 főre):

  • 400 g csirkecomb – filézett
  • 80 g száraz kolbász
  • 100 g gluténmentes gépsonka
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 400 g pucolt kelbimbó
  • 2 db nagyobb sárgarépa (300 g)
  • 1 cukkini (180 g)
  • 1 db egész kaliforniai paprika
  • 2 fej nagyobb lilahagyma
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 teáskanál Mester Család fokhagymagranulátum
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 400 ml víz

Pirított burgonyához:

  • 500 g pucolt burgonya
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1,5 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 evőkanál vegeta
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

A gluténmentes serpenyős burgonya elkészítése:

  • A csirkecomb filéket csíkokra vágjuk fel.
  • Olíva olajon pirítsuk át egy nagyobb serpenyőben, vagy wokban.
  • Adjuk hozzá az apró kockákra vágott kolbászt is.
  • Amikor kifehéredtek, öntsük fel 250 ml vízzel.
  • Főzzük puhára.
  • Amikor kész, szedjük ki egy tányérra a húsokat.
  • Amíg a hús, kolbász sül-fő, pucoljuk meg, vágjuk fel a zöldségeket.
  • A megpucolt kelbimbót vágjuk ketté, ha nagyoknak ítéljük.
  • Pucoljuk meg a hagymákat is, vágjuk fel 8 részre.
  • A répát pucoljuk meg, vágjuk fel egyforma hasábokra.
  • Mossuk meg a paprikát, azt is hasonló nagyságúra vágjuk fel.
  • A cukkínivel is hasonlóan járjunk el.
  • Amikor a hús kész, és ki is szedtük a serpenyőből, öntsünk bele egy kevés olíva olajat.
  • A zöldségeket pirítsuk át gyorsan, és nagy lángon gyorsan „főzzük” meg azokat a maradék vízzel (150 ml)
  • Akkor lesz igazán finom, ha roppanós marad kissé a zöldség.
  • Ízlés szerint borsozzuk a zöldségeket.
  • Miközben párolódik a zöldség, a burgonyát süssük / pároljuk meg a mikrohullámú sütőben, maximális fokozaton.
  • Nálam ez 10 perc volt, pont jó puhák lettek, de nem teljesen szétfőttek.
  • Szedjük ki a közben elkészült zöldséget a húsok mellé.
  • Ha kissé kihűlt a burgonya, vágjuk fel nagyobb cikkekre.
  • A serpenyőbe öntsük az olajat.
  • Szórjuk bele a burgonyát.
  • Kezdjük pirítani az olajon.
  • Szórjuk meg burgonyakeményítővel, borsozzuk, vegetázzuk.
  • Amikor már szépen lepirultak, adjuk hozzá a kivett húst, zöldségeket és forgassuk át az egészet a forró serpenyőben.
  • Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A mediterrán gluténmentes serpenyős burgonya tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes serpenyős burgonya recept

gluténmentes serpenyős burgonya, Kolosfree módra

Kategória: , , ,