Szezámmagos grillezett zöldségek – 30 perc
Legújabb receptünk egy könnyen elkészíthető, ám mégis különleges köret, mely kiválóan passzol sült húsok, halak mellé!
Hozzávalók 2 személyre:
- 300 g padlizsán
- 200 g édesburgonya
- 200 g cékla
- 10 g napraforgó olaj a sütéshez (1 evőkanál)
- só, bors
- 10 g szezámmag (1 evőkanál)
Elkészítés:
- Az édesburgonyát és a céklát burgonyahámozóval hámozzuk meg, majd mossuk meg a padlizsánnal együtt. A megmosott zöldségeket vágjuk először félbe, majd ezután apró 2 x 2 cm-es kockákra.
- Egy serpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál napraforgóolajat, majd dobáljuk rá a zöldségeket és folyamatos keverés mellett pároljuk puhára őket úgy, hogy időnként 1-1 dl vizet aláöntünk. Ízesítsük kevés sóval, borssal.
- A megpuhult zöldségeket enyhén pirítsuk le a serpenyőben, majd adjuk hozzá a szezámmagot és alaposan forgassuk össze.
- Melegen tálaljuk! Friss húsok, grillezett halak mellé ideális köret
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 233,5 kcal /976,3 kJ |
Fehérje | 6,1 g |
Zsír | 8,2 g |
Szénhidrát | 33,7 g |
Élelmi rost | 7,7 g |
A gluténmentes köret receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors cékla édesburgonya étolaj padlizsán só szezámmag