Gesztenyés torta meggyel – gluténmentes recept édesítőszerrel
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 50 g rizsliszt
- 10 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 30 g édesítőszer (1:4 DW)
- 4 g sütőpor
Gesztenyekrém:
- 125 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 20 g édesítőszer (1:4 DW)
- 200 ml Meggle Creme Patisserie Decor – növényi tejszín-alternatíva
- még kb 10 szem magozott meggy
Elkészítés:
- A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
- Folyamatos keverés mellett a többi alapanyagot is hozzáadjuk.
- Egy margarinnal kikent csatos formába tesszük (érdemes az aljára aljára sütőpapírt tenni), 180 °C fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
- Közben a tejszínt felverjük az édesítővel
- A felvert habba beletesszük a villával áttört gesztenyemasszát, és nagyon kemény habot készítünk.
- Ha kihűlt a piskóta, kettészeljük, majd megkenjük a habbal, meggy szemeket teszünk bele, ismét egy kis hab, rátesszük a piskóta tetejét, majd a maradék habbal beborítjuk.
- Díszíthetjük kakaóporral és meggyel.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 8-10 szelettel számolva 1 szeletben (adagban)
Tápanyagtartalom 1 szeletben | 8 szelet készítésekor |
10 szelet készítésekor |
Energia | 459,1 kJ / 110,2 kcal | 364,5 kJ / 87,4 kcal |
Fehérje | 3,2 g | 2,6 g |
Zsír | 4,3 g | 3,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,0 g | 0,7 g |
Szénhidrát | 13,9 g | 11,0 g |
amelyből cukrok | 0,8 g | 0,6 g |
Élelmi rost | 0,2 g | 0,1 g |
A gluténmentes gesztenyés torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Kapcsolódó receptvideó
- Recept címke: édesítőszer gesztenyemassza habtejszín kakaópor magozott meggy Meggle növényi habtejszín alternatíva receptvideo rizsliszt sütőpor tojás torta