Lágy avokádókrém – gluténmentes szendvicskrém 5 perc alatt
Pillanatok alatt elkészíthető frissítő gluténmentes szendvicskrém a forró nyári napokra, amely IR barát, így bátran beépíthető az inzulinrezisztenciás étrendbe is.
- 1 közepes méretű avokádó kb. 250 g (tisztítva kb. 100 g)
- 1 fej lilahagyma (50 g)
- 100 g koktélparadicsom
- 50 g light sajtkrém
- só, bors, fokhagyma
- friss koriander
- fél citrom leve
Elkészítés:
- Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd egy kanál segítségével kanalazzuk ki a gyümölcshúst. Tegyük egy tálba, majd villával alaposan nyomkodjuk szét.
- A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk apróra a lilahagymával együtt és adjuk az avokádóhoz.
- Keverjük krémesre a sajtkrémmel, fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított fokhagymával és egy fél citrom levével, majd jól hűtsük be.
- Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel.
TIPP: Gluténmentes kenyér és péksütemény receptek ITT!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkoztatva 4 esetében:
Energia | 272 kcal/1137 kJ | 68 kcal/284 kJ |
Fehérje | 9,6 g | 2,4 g |
Zsír | 17 g | 4,2 g |
Szénhidrát | 18,2 g | 4,5 g |
Élelmi rost | 9,4 g | 2,3 g |
A gluténmentes szendvicskrém receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó bors citrom fokhagyma IR barát GM receptek koriander krémsajt lila hagyma mártogató max. 20 perces gluténmentes receptek paradicsom só