Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Csokoládés muffin egy kis csavarral, gluténmentesen, édesítőszerrel

Mi lehet a csokis muffinban, amitől

lesz? Kérdésre a válasz nem más, minta cékla!
Készítsük el ezt a fantasztikus gluténmentes muffin receptet, meg fogunk lepődni, a cékla ízét nem fogjuk érezni rajta!

csokis gluténmentes muffin recept céklávalHozzávalók 8 db gluténmentes muffinhoz:

  • 100 g főtt cékla
  • 50 g barna rizsliszt
  • 50 g eritrit édesítőszer
  • 50 g min 70%-os gluténmentes, cukormentes étcsokoládé
  • 10 g gluténmentes kakaópor
  • 1 csapott teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 2 közepes méretű (M-es) tojás
  • 50 g olíva olaj
  • 100 g áfonya

Elkészítés:

  • A céklát héjastul főzzük meg, majd szűrjük le, várjuk míg kihűl, majd húzzuk le héját és aprítógépben/turmixgépben pürésítsük le.
  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • Egy tálba tegyünk 50 g olíva olajat, kockázzunk bele 50 g gluténmentes étcsokoládét, majd mikróba téve olvasszuk fel.
  • A felengedett áfonya felét és a csokoládét adjuk a leturmixolt céklához, és pürésítsük össze.
  • A tojásokat mossuk meg, majd habosítsuk, verjük fehéredésig.
  • A lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral és az eritrittel, majd adjuk hozzá a céklás csokoládékeveréket. Végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásokat.
  • A tésztát adagoljuk muffinformákba, majd kb. fél óra alatt süssük készre.
  • A kész muffinokat fogyaszthatjuk melegen, hidegen egyaránt. A maradék felengedett áfonyával “locsoljuk” meg és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban:

Energia 146,3 kcal/611,5 kJ
Fehérje 2,8 g
Zsír 11,1 g
Szénhidrát 7,7 g
Élelmi rost 1,1 g

A csokoládés gluténmentes muffin receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,