Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Cantuccini – gluténmentes mandulás keksz 1 óra alatt

olasz gluténmentes keksz receptIri mama egy gluténmentes keksz recepttel lepett meg minket.

Mivel ezt a kekszet gluténmentesen nem tudom beszerezni, készítettem egyet. Szerintem többször fogom megsütni ezt a finom kétszersült kekszet. Kávéhoz és teához, fogyasztható, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók (26 db kekszhez):

A gluténmentes mandulás keksz elkészítése:

  • Tojásokat cukorral habosra keverem.
  • Hozzáadom a puha vajat, szódabikarbónával elkevert liszteket, narancs reszelt héját.
  • Kézzel alaposan összegyúrom. Jól kezelhető, formázható, rugalmas tésztát gyúrok.
  • Ezután adom hozzá a durvára őrölt mandulát, átgyúrom, majd elfelezem a tésztát.
  • 35-40 cm-es egyforma rudat sodrok, papíros tepsire teszem.
  • 190 °C fokon légkeveréssel, 20 percig sütöm,majd hűtöm.
  • Amikor már teljesen kihűlt, éles késsel ferdén 2 újjnyi vastagra vágom.
  • Visszateszem a papíros tepsibe, 160 °C fokon 15 percig újra sütöm.
  • Ekkor lesz roppanós, ropogós. Ha nem szeretitek ennyire ropogósra, elég egyszer sütni, igaz akkor nem az igazi, de finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 55 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. Cantuccini mandulás
gluténmentes kekszben
Energia 7471 kJ / 1779 kcal 286 kJ / 68 kcal
Zsír 61,0 g 2,3 g
  amelyből telített zsírsavak 17,8 g 0,7 g
Szénhidrát 270,2 g 10,4 g
  amelyből cukrok 72,9 g 2,8 g
Rost 14,0g 2,8 g
Fehérje 25,5 g 1,0 g
1,08 g 0,04 g

Cantuccini – gluténmentes mandulás keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

mandulás keksz gluténmentesen recept

mandulás gluténmentes keksz

Kategória: , , , ,