Éva gluténmentes bagett receptje
Amikor már nem kenyérre vagy zsemlére éhezünk, egy picit másra vagy szükségünk, süssünk egy tökéletes gluténmentes bagettet. Tökéletes szendvics alap. A kihűlt bagetteket nyugodtan fagyasszuk le, kiolvasztva mintha frissen sültek volna.
Hozzávalók: kb. 8 darab bagetthez
- 200 g Doves farm fehér gluténmentes kenyérliszt
- 200 g Mester házi gluténmentes kenyérliszt
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 350 ml langyos víz
- 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
- A langyos, cukros vízben felfuttattam az élesztőt. Ehhez kevertem hozzá a száraz alapanyagokat. Amikor már majdnem egynemű volt a tészta, akkor adtam hozzá az olajat.
- 10 percig dagasztottam dagasztó spirállal.
- A kész tésztát picit olajos kézzel átgyúrtam és vizes kézzel formáztam. Rögtön bevagdostam kicsit a tetejét, konyharuhával letakartam és 40 percet kelesztettem a konyhában.
- 200 °C-os sütőben sütöttem 25 percet
Szerintem a képen látszik belsejének puhasága, héjának roppanása… Az íze, na, azt meg egyelőre csak én tudom milyen fenséges.
Elkészítési idő: kb. 90 perc.
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 darab készítésekor 1 db gluténmentes bagettben |
Energia | 1791 kcal / 7469 kJ | 224 kcal / 934 kJ |
Fehérje | 34,9 g | 4,4 g |
Zsír | 27,4 g | 3,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 339,8 g | 42,5 g |
amelyből cukrok | 5,2 g | 0,7 g |
Rost | 4,0 g | 0,5 g |
A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor Doves farm lisztkeverék élesztő étolaj gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények lisztkeverék Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek só uzsonna és tízórai víz