Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes brokkolikrémleves, ahogy Kolos szereti

gluténmentes brokkolileves receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes brokkolikrémlevessel bővült.

A brokkoli kiváló zöldség rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal. Ezért nagyon sokszor használom a gluténmentes konyhámban. Legutóbb egy fantasztikus krémlevest készítettem, édes burgonyával és rántás mentesen. Érdemes elkészíteni nagyon finom a feltétet pedig ne hagyjátok ki belőle.

Hozzávalók (8 főre):

  • 700 g megtisztított brokkoli
  • 220 g megtisztított édesburgonya
  • 250 ml Alpro rizs főzőkrém
  • 4,5 l víz 
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 zöldségleves kocka
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint fagyasztott/szárított petrezselyem zöld

Feltét:

A gluténmentes brokkolikrémleves elkészítése:

  • A brokkolit apróra vágom.
  • Az édesburgonyát is felkockázom.
  • Odateszem 4 l vízben megfőni a zöldségeket.
  • Hozzáadom a sót ételízesítőt A zöldségleves kockát és a bor sort.
  • Ha megfőtt minden zöldség hozzáadom a rizskrémet.
  • Kézi mixerrel az egészet alaposan pürésítjük meg.
  • A leves vize eléggé elforrt ahhoz, hogy, a zöldség a rizskrémmel igazán krémessé tegye a levesünket.

A feltét elkészítése:

  • Egy főre kb. 2 vékony szelet édes krumpli jut.
  • A vékony szelet krumplit helyezzük be a kenyérpirítóba.
  • Majd a legnagyobb fokozaton süssük kétszer meg. (Nálam ez hetes fokozat.)
  • Ezután felkockázzuk és rátesszük a levesre

Jó étvágyát kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A mediterrán gluténmentes brokkolikrémleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,