Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kovászos pizza tészta

pizza recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kovászos pizzával bővült.

Ma egy gluténmentes pizzát sütöttem kovásszal. Nagyon finom lett.

Hozzávalók (8 adag):

Előtésztához:

Tésztához:

A gluténmentes kovászos pizza elkészítése:

  • Első lépésben az előtésztát keverem össze, majd 1-2 órát pintetem.
  • Ezt érdemes előre elkészíteni. Majd tálba mérem a lisztet, sót, útifűmaghéjat, cukrot, összekeverem.
  • Beleteszem az előtésztát, víz felét.
  • Dagasztó géppel pár percig keverem, beleöntöm a többi vizet, kidagasztom.
  • Puha, rugalmas tésztát kell kapjunk.
  • Tálat letakarva, konyhapulton duplájára kelesztem.
  • Ez több óra is lehet, függ milyen meleg van a lakásban, páratartalomtól, kovásztól.
  • Megkelt tésztát tepsibe igazítom, 180 °C fokon légkeveréssel 10 percig elősütöm, kiveszem, megrakom feltéttel.
  • Ezután mindenki ízlésének megfelelően készítse.
  • Szósszal, sonkával, sajttal, kolbásszal stb.
  • 180 °C fokon légkeveréssel 20 percig sütöm.
  • Nagyon finom lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 50 perc + kelesztés 

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag gluténmentes kovászos pizzában
Energia 5250 kJ / 1253 kcal 657 kJ / 157 kcal
Zsír 5,2 g 0,7 g
  amelyből telített zsírsavak 1,3 g 0,2 g
Szénhidrát 274,2g 34,3 g
  amelyből cukrok 19,9 g 2,5 g
Rost 25,1 g 3,1 g
Fehérje 19,5 g 2,4 g
8,0 g 1,0 g

A gluténmentes kovászos pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pizza recept

gluténmentes kovászos pizza

Kategória: , , ,