Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Duplán sajtos – sonkás gluténmentes pizza 45 perc alatt

gluténmentes pizza duplán sajtos receptIri mama duplán sajtos gluténmentes pizza receptje:

Sütöttem már eddig sok gluténmentes pizzát, finomak voltak, de ez a nagybetűs, igazi pizza 🙂. Szívből ajánlom mindenkinek, készítsétek el ti is.

Hozzávalók (28 cm Ø pizza 8 szelet):

  • 250 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 5 g porélesztő
  • 5 g só
  • 2 g cukor
  • 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 270 g langyos víz
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 kiskanál vegyes fűszer mix keverék (oregánó, kakukkfű, bazsalikom keveréke)

A pizza szélébe:

  • 60 g füstölt sajt

A pizza tetejére:

  • 25 g ketchup
  • 30 g chorizo
  • 100 g gépsonka
  • 60 g reszelt füstölt sajt
  • 30 g mozzarella
  • 1 db lila hagyma
  • pici olaj az edény lekenéséhez

A feltéteket természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően készítse!

A Duplán sajtos – sonkás gluténmentes pizza elkészítése:

  • Tálba mérem a lisztet, beleteszem a sót, cukrot, útifűmaghéjat, fokhagymaport, vegyes fűszer mix keveréket, alaposan elkeverem.
  • Ezután az élesztővel is alaposan átforgatom.
  • Kis adagokban adom hozzá a langyos vizet, és a dagasztógép spiráljával összeállítom, amíg egy kellemes lágy tésztát nem kapok. Inkább kicsit hígabb legyen, kelés közben sűrűsödik a tészta, akkor lesz puha a megsült pizza . Ha tömör, masszív, akkor a végén kemény lesz.
  • Ezután pici olajat csorgatok rá hogy neszáradjon ki, letakarom és 30 percen keresztül a konyhapulton kelesztem.
  • Közben a feltét hozzávalóit előkészítem. Egy 28 cm-es formát vékonyan lekenem olajjal, beleteszem a megkelt tésztát.
  • Ujjbeggyel szétlapítom úgy, hogy a tészta a sütőforma pereméig érjen.
  • Most füstölt sajt darabokat rakosgatok a szélére körbe – körbe,
    gluténmentes pizza duplán sajtos recept
    majd visszahajtom a tésztát, és lenyomkodom.
  • Ezután lekenem, megrakom minden jóval. Tetejére füstölt sajtot és mozzarellát reszelek. 180 °C-os fokos sütőben légkeveréssel 20 – 25 perc alatt, pirosra sütöm.
  • Álom puha, vastag tésztás,nagyon finom pizza lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

(A recept tápérték számítása folymatban)

A duplán sajtos gluténmentes pizza recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pizza duplán sajtos recept

sonkás – duplán sajtos gluténmentes pizza Iri mamától

Kategória: , , , ,