Gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta
Iri mama egy gluténmentes lágyan tekerhető palacsintával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Újabb palacsinta kísérlet, ami olyan vékony, lágyan tekerhető mint a hagyományos. Bármivel tölthető amit szerettek.
Hozzávalók (22 db):
- 3 db M-es méretű tojás
- csipet só
- 3 g cukor
- 150 g Schär Mix B lisztkeverék
- 50 g Doves Farm self raising liszt
- 1 g sütőpor (késhegynyi)
- 3 g útifűmaghéj (elhagyható)
- 460 g laktózmentes tej vagy növényi ital
- 200 g langyos víz
- 20 g étolaj
A gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta elkészítése:
- Tojásokat sóval, cukorral habosra keverem.
- Lisztekhez adom a sütőport, útifűmaghéjat , összekeverem.
- Majd a tojásos keverékhez teszem a száraz hozzávalókat.
- Tejjel apránként adagolva, mindig csomómentesre dolgozom a tésztát.
- Mikor az összes tej elfogyott, annyi vizet öntök hozzá hogy egy híg tésztát kapjak.
- Végül az olajjal jól átkeverem.
- Tapadás mentes palacsinta sütőt előmelegítem, vékonyan megkenem olajjal, csak az első alá teszek, ezután elég ami a tésztában van.
- Egy merőkanál tésztát öntök a sütőbe, elterítem.
- Könnyen terül, körbe körbe forgatva.
- Nem ragad, nem szakad.
- Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm az egyik felét, megfordítom a másik felét is készre sütöm.
- Tányérra fordítom, torta búrával letakarom.
- Bármilyen töltelékkel készíthető.
- Másnap is tökéletes puha, tekerhető.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor Doves farm lisztkeverék étolaj gyors ivóvíz palacsinta psyllium rost (útifűmaghéj) rizsital Schär Mix B só sütőpor tej tojás