Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta 

gluténmentes palacsinta receptIri mama egy gluténmentes lágyan tekerhető palacsintával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Újabb palacsinta kísérlet, ami olyan vékony, lágyan tekerhető mint a hagyományos. Bármivel tölthető amit szerettek.

Hozzávalók (22 db):

  • 3 db M-es méretű tojás 
  • csipet só 
  • 3 g cukor 
  • 150 g Schär Mix B lisztkeverék
  • 50 g Doves Farm self raising liszt 
  • 1 g sütőpor (késhegynyi)
  • 3 g útifűmaghéj (elhagyható)
  • 460 g laktózmentes tej vagy növényi ital 
  • 200 g langyos víz 
  • 20 g étolaj 

A gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta elkészítése:

  • Tojásokat sóval, cukorral habosra keverem.
  • Lisztekhez adom a sütőport, útifűmaghéjat , összekeverem. 
  • Majd a tojásos keverékhez teszem a száraz hozzávalókat.
  • Tejjel apránként adagolva, mindig csomómentesre dolgozom a tésztát.
  • Mikor az összes tej elfogyott, annyi vizet öntök hozzá hogy egy híg tésztát kapjak.
  • Végül az olajjal jól átkeverem.
  • Tapadás mentes palacsinta sütőt előmelegítem, vékonyan megkenem olajjal, csak az első alá teszek, ezután elég ami a tésztában van.
  • Egy merőkanál tésztát öntök a sütőbe, elterítem.
  • Könnyen terül, körbe körbe forgatva.
  • Nem ragad, nem szakad.
  • Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm az egyik felét, megfordítom a másik felét is készre sütöm.
  • Tányérra fordítom, torta búrával letakarom.
  • Bármilyen töltelékkel készíthető.
  • Másnap is tökéletes puha, tekerhető.

Jó étvágyat kívánok .

Elkészítési idő: 45 perc 

Nehézségi szint: haladó

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes lágyan tekerhető palacsinta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,