Gluténmentes zsemle Air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Más hozzávalókkal készült de ugyan olyan finom lett.
Hozzávalók (9 db):
- 230 g Schär Mix B lisztkeverék
- 120 g Mester Család kenyér Mix lisztkeverék
- 6 g só
- 5 g útifűmaghéj
- 4 g porélesztő
- 2 g cukor
- 70 g mozzarella sajt
- 350 g langyos víz
- 20 g étolaj
A gluténmentes zsemle Air fryerben sütve elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Itt teszem hozzá a reszelt sajtot, újra elkeverem.
- Ezután a langyos vízzel összeállítom a tésztát.
- Végül az olajjal jól kidolgozom.
- 10 percig pihentetem.
- Air fryer üstjébe teszem a 9 részre osztott, gömbölyített bucikat.
- Gépben hagyom kelni, de nem kapcsolom be!
- Miután megkelt 180 °C fokon 18 percig sütöm.
- Megfordítom, 4 percig tovább sütöm 180 °C fokon.
- Rácson hagyom kihűlni majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
Sütési idő az én gépemhez van megadva, így tájékoztató jellegű!
Nagyon finom, pihe, puha több nap után is.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 110-120
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények ivóvíz Mester Család gluténmentes kenyérliszt mozarella sajt psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai