Gluténmentes zsömle – kiváló zsemlegombócalap
Vadast szerettünk volna készíteni ekkor merült fel a “probléma”, hogy miből készítsünk zsemlegombócot. Ehhez készült ez a gluténmentes zsömle, majd egy másik vadas most már zsemlegombóccal 🙂
Hozzávalók: 2 nagy, 3 nagyobb vagy 4 kisebb zsemléhez
- 35 dkg Nutri free Mix per Pane gluténmentes lisztkeverék
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 1 evőkanál kukoricapehely liszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 3,5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- só
- kevés olaj a kenéshez
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan eldolgozzuk.
- Majd hozzáadjuk az olajat, és avval is jól összedolgozzuk.
- Zsemléket formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük, és megkenjük olajjal.
- 50 fokos sütőben 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon sütjük kb. 30 percig.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 90 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 nagyban | 3 nagyobban | 4 kisebben |
Energia | 1661 kcal / 6943 kJ | 830 kcal =3469 kJ | 553 kcal /2311 kJ | 415 kcal / 1734 kJ |
Fehérje | 8,5 g | 4,3 g | 2,8 g | 2,1 g |
Zsír | 40,5 g | 20,3 g | 13,5 g | 10,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,5 g | 2,8 g | 1,8 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 304,7 g | 152,4 g | 101,6 g | 76,2 g |
amelyből cukrok | 12,9 g | 6,5 g | 4,3 g | 3,2 g |
Rost | 11,9 g | 6,0 g | 4,0 g | 3,0 |
Vadas recept, gluténmentes zsemlegombóccal
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle kukoricapehely liszt lisztkeverék Nutri free Mix per Pane lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) só víz