Kesudiós narancsos gluténmentes madeleine
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes madeleine-el bővült:
A világ legegyszerűbb, és legtöbb kekszet adó francia süteménye. Nincs olyan ember, aki ha megkóstolta, nem kér még belőle egy falatot. Ha hirtelen vendégek toppannak be hozzánk, akkor is villámgyorsan el tudjuk készíteni ezt a desszertet.
Hozzávalók (36 db kis madeleinehez)
- 2 db M-es méretű egész tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg ligamargarin
- csipet só
- kevés vaníliaaroma
- 40 g őrölt kesudió
- 90 g Doves Farm önkelesztő fehér gluténmentes lisztkeverék (sütőpor van benne)
- fél kezeletlen héjú narancs reszelt héja
Forma szórásához:
- egy ujjnyi ligamargarin
- egy evőkanál rizsliszt
A gluténmentes madeleine elkészítés:
- A kesudiót kávédarálón lisztszerűre ledaráljuk.
- A két tojást a cukorral, a csipet sóval és a reszelt narancshéjjal a kevés vaníliaaromával habosra keverjük.
- Felolvasztjuk a ligamargarint, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
- Kimérjük a lisztet és az őrölt kesudióval együtt az eddigiekhez adjuk, és még rövid ideig habosítjuk.
- (ha nincs önkelesztő lisztünk, akkor a liszthez mindenképp adjunk egy kávéskanálnyi sütőport!)
- A kész tésztát kb. 15 percig hűtőbe tesszük.
- Addig a madeleine formát első használatkor kikenjük ligával, és beszórjuk kevés liszttel.
- Ezekbe a mélyedésekbe teszünk egy fél evőkanálnyi tésztát.
- Ne tegyük tegye, mert a tészta fel fog jönni, megpuffad.
- Előmelegített 190 °C-os sütőben kb. 10 percig sütjük a kis kekszeket.
- Picit várunk, és máris kivehetjük a formából azokat.
- Majd addig süssük a kekszeket, amíg van tésztánk.
- Most olvasztott csokoládéval díszítettem a madeleinek alsó részét.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: könnyű
A tápérték számítás folyamatban
- Recept címke: cukor Doves farm lisztkeverék kesudió lisztkeverék margarin narancs rizsliszt só tojás vanília aroma