Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mangópürés mákos monodesszert (félgömb)

desszert gluténmentesen receptKolosFreeFood rovatunk újabb gluténmentes receptje egy mangópürés mákos monodesszert.

Amikor sikerült beszereznem egy szilikon sütőformát, már tudtam, hogy a kedvenc alapanyagimat fogom felhasználni. Így került bele a mák és a mangó. Elkészítése egyszerű, de a látványa leírhatatlan. Nagyon dekoratív desszert, igazán elkényeztethetjük a vendégeinket vele.

Hozzávalók 6db (3 főre):

Mangós hab:

  • 1 db érett mangó
  • 2 teáskanál Lucullus zselatinpor
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor

Mákos talpazat:

  • 1 dl növényi “tej” (pl. rizsital)
  • 3 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál porcukor
  • negyed kezeletlen cirom reszelt héja
  • 2 evőkanál gluténmentes zabpehely
  • 1 teáskanál Lucullus zselatinpor

A Mangópürés mákos monodesszert elkészítése:

  • A mangót megpucoljuk, apró kockákra vágjuk
  • Elkezdjük főzni a vízzel, cukorral és a csipet sóval
  • Ha megfőtt a mangó, botmixerrel pürésítsük
  • Adjuk hozzá a zselatint, és forraljunk rajta egyet
  • Osszuk el a szilikon gömbökben a mangóhabot, és tegyük be a hűtőbe kb. 2 órára hűlni
  • 2 óra elteltével kezdjünk neki a mákos talp elkészítésének
  • Az összes hozzávalót a zselatinpor kivételével kezdjük el főzni
  • Pár perc után elkezd sűrűsödni, ekkor adjuk hozzá a zselatinport, és forraljunk rajta egyet
  • Egyenletesen eloszlatjuk a megdermedt mangóhabon
  • Visszatesszük a hűtőszekrénybe további pihenésre
  • Könnyen ki tudjuk fordítani a kis félgömböket, ha megfelelően kihűltek

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 5 óra (hűtéssel együtt)

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. mangós-mákos
gluténmentes desszertben
Energia 2936 kJ / 699 kcal 487 kJ / 116 kcal
Zsír 19,9 g 3,3 g
  amelyből telített zsírsavak 2,9 g 0,5 g
Szénhidrát 104,4 g 17,4 g
  amelyből cukrok 66,1 g 11,0 g
Rost 8,7 g 1,5 g
Fehérje 20,9 g 3,5 g
0,09 g 0,02 g

A mangópürés mákos monodesszert recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes desszert recept

Mangópürés mákos monodesszert

Kategória: , , ,