Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tócsni – egyszerű, olcsó, klasszikus gluténmentes recept

Gyors, egyszerű, olcsó, klasszikus gluténmentes recept a gluténmentes hétköznapokra. Az alaprecept számos további hozzávalóval gazdagítahtó, akár hússal, gombával stb.

Hozzávalók: 10 tócsnihoz (1 darab kb. tenyérnyi méretű)

  • 95 dkg burgonya
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1-2 kávéskanál só
  • pici bors
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 15 dkg barna rizsliszt
  • 25 g útifű maghéj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • Az összes alapanyaggal együtt összedolgozzuk, kb. 5 percet pihentetjük, de semmiképp se hagyjuk tovább állni, mert levet ereszt a burgonya!
  • Majd kiszedünk belőle egy adagot, golyóra formázzuk, és tenyerünk segítségével szétlapítjuk.
  • Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 10 db. készítésekor
1 tócsniban
Energia 1707 kcal / 7118 kJ 170 kcal / 709 kJ
Fehérje 57,2 g 5,7 g
Zsír 35,2 g 3,5 g
  amelyből telített zsírsavak 10,8 g 1,1 g
Szénhidrát 279,2 g 27,9 g
  amelyből cukrok 11,0 g 1,1 g
Rost 57,6 g 5,8 g

A gluténmentes tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,