Túrós, epres gluténmentes sütemény, olcsó, gyors, finom.
Igazi nyári gluténmentes sütemény az epres túrós kever tésztás süti. Eper helyett tetszőleges szezonnak megfelelő gyümölccsel elkészíthető. Uzsonnának, tízórainak, reggeli italunk vagy délutáni kávénk mellé is kiváló.
- 25 dkg * túró
- 2 evőkanál édesítő (** 1:4)
- 8 dkg puha margarin (vagy * vaj)
- 3 db tojás
- 12 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg eper
** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés
- Az epren kívül az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük.
- Az epreket megmossuk, megpucoljuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakosgatjuk.
- 180 °C fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
* Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 szelet esetén 1 sütiben |
Energia | 1680 kcal / 7006 kJ | 210 kcal / 876 kJ |
Fehérje | 55,7 g | 7,0 g |
Zsír | 89,0 g | 11,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 42,8 g | 5,4 g |
Szénhidrát | 152,3 g | 19,0 g |
amelyből cukrok | 16,6 g | 2,1 g |
Rost | 3,4 g | 0,4 g |
A túrós, epres gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: édesítőszer eper glutén- és élesztőmentes kevert gluténmentes sütemények margarin rizsliszt sütőpor tojás túró uzsonna és tízórai vanília puding