Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Meggyes-mákos gluténmentes sütemény édesítőszerrel

Klasszikus gluténmentes sütemény a meggyes-mákos. Tejmentes, gluténmentes recept édesítőszerrel

gluténmentes sütemény recept - meggyes-mákosHozzávalók: 16 db mákos gluténmentes süteményhez

  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 1,5 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
  • 5 g gluténmentes sütőpor
  • 12 dkg meggy (fagyasztott, magozott)
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 1,5 dkg darált mák

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  • A sárgáját az édesítővel kikeverjük, és hozzáadjuk a habhoz, összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kikeverjük.
  • Közepes méretű, tetszőleges formájú szilikonos formákba tesszük, majd 180 ˚C fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 16 db. esetén 1 süteményben
Energia 818 kcal / 3419 kJ 61 kcal / 213 kJ
Fehérje 31,2 g 2,0 g
Zsír 27,1 g 1,7 g
  amelyből telített zsírsavak 7,6 g 0,5 g
Szénhidrát 106,9 g 6,7 g
  amelyből cukrok 11,1 g 0,7 g
Rost 11,6 g 0,7 g

A mákos gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sütemény recept - mákos meggyes

Kategória: , , ,