Éva gyors vacsora tippje: gluténmentes hot dog
Nagyon gyors vacsorát szerettem volna összehozni, ami másnap jól csomagolható az iskolába uzsonnára. Így született meg ez a finom, pihe-puha gluténmentes hot dog.
- 400 ml langyos víz
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 csomag Dr Oetker szárított gluténmentes élesztő
- 200 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
- 200 g Schär Mix „B” gluténmentes kenyérliszt
- 1 teáskanál útifű maghéj
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 7 db „Füstlike” (Füstli) virsli
- 14 vékony csík trappista sajt
Elkészítés:
- A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
- A tésztát dagasztás után kb. fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam.
- A füstlikét félbevágtam, bevágtam a tetejét és a mélyedésbe sajtot raktam, majd a tésztába csavartam.
- Lekentem a tetejét tojással és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi színt: haladó
Tápanyagtartalom 10 %-os zsírtartalmú Trappista light sajttal számolva
Tápanyag | 14 darab Hot dogban | 1 Hot dogban |
Energia | 2075 kcal / 8652 kJ | 148 kcal / 618 kJ |
Fehérje | 41,5 g | 148 g |
Zsír | 63,4 g | 3,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,8 g | 4,5 g |
Szénhidrát | 321 g | 1,0 g |
amelyből cukrok | 14,7 g | 22,9 g |
Rost | 28 g | 2,0 g |
A gluténmentes hot dog recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes virsli lisztkeverék Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) sajt Schär Mix B só street food uzsonna és tízórai víz