Hajdinakása túróval – gluténmentes reggeli 5 perc alatt
Ne felejtsünk el reggelizni! Kezdjük a napot jó minőségű fehérjével és lassan felszívódó szénhidráttal. Készítsünk hajdinakását 5 perc alatt!
- 40 g hajdinapehely
- 1 teáskanál * 4:1 édesítőszer
- 80 g zsírszegény krémtúró
- 5 g holland gluténmentes kakaópor
- 5 g chia mag (aztékzsálya mag)
- 1 teáskanál szeletelt mandula (kb. 3 g)
- 1 teáskanál kókuszchips (kb. 3 g)
- 1 teáskanál tökmag (kb. 3 g)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- A hajdinát tegyük egy müzlis tálba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Keverjük hozzá az édesítőt (elhagyható), majd tegyük a mikróba fél percre, hogy felszívja a vizet.
Keverjük hozzá a kakaóport. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá kevés vizet még és tegyük ismét a mikróba. Így gyorsabban megszívja magát.) - Adjuk hozzá a túrót, majd keverjük simára. Tetejét szórjuk meg ízlés szerint olajos magvakkal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 344,7 kcal /1440,7 kJ |
Fehérje | 24,2 g |
Zsír | 11,8 g |
Telített zsírsav | 5,4 g |
Szénhidrát | 33,1 g |
Ebből cukor | 3,3 g |
Élelmi rost | 6,4 g |
A gluténmentes reggeli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt chia mag édesítőszer hajdinapehely IR barát GM receptek kakaópor kókuszchipsz mandula max. 20 perces gluténmentes receptek tökmag túró