Sacher torta – klasszikusok gluténmentesen
Ismét egy újabb klasszikust készítettünk el gluténmentes változatban, édesítőszerrel. Családi ünnep vagy vendégség? Készítsünk gluténmentes Sacher tortát!
Hozzávalók: (18 cm átmérőjű forma) 8 szelet
Gluténmentes piskóta:
- 10 dkg Doves gluténmentes süteményliszt (plain white flour)
- 10 dkg margarin – olvasztva
- 1,5 evőkanál édesítő (1:4)
- 5 dkg (glutén-, és tejcukor)„mentes étcsoki” – olvasztva
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 3,5 dkg holland gluténmentes kakaópor
- 4 g GM sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- Baracklekvár: 10-15 dkg
Tetejére:
- csokoládé
Elkészítés:
- A piskóta hozzávalóit egy tálba tesszük, és jó alaposan kikeverjük.
- Szilikon formába tesszük, és megsütjük 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt.
- Ha meghűlt, kettévágjuk és lekvárral megkenjük.
- Végül a tetejét olvasztott csokival borítjuk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 Zacher tortában |
Energia | 2181 kcal / 9116 kJ | 273 kcal / 1141 kJ |
Fehérje | 31,9 g | 4,0 g |
Zsír | 132,0 g | 16,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 64,5 g | 8,1 g |
Szénhidrát | 200,8 g | 25,1 g |
amelyből cukrok | 44,0 g | 5,5 g |
Rost | 9,7 g | 11,7 g |
A gluténmentes Sacher torta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csokoládé Doves farm lisztkeverék édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé kakaópor lisztkeverék margarin sárgabarack lekvár só sütőpor tojás torta