Rizslisztes-hajdinás gluténmentes mákos nudli
A nudli vagy más néven burgonyametélt egy burgonya alapú tésztaféle, ami a magyar konyha egyik klasszikus étele.
- 25 dkg burgonya
- csipet só
- 1 kávéskanál édesítő (* 1:4)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 8 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg hajdina liszt
- 7,5 dkg darált mák 1 evőkanál édesítővel (ízlés szerint) kikeverve
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük.
- Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó laposan kidolgozzuk
- 3 részre osztjuk, kisodorjuk és feldaraboljuk.
- Forró, lobogó vízben (ebbe tegyünk 1 evőkanál olajat) kifőzzük.
- Édesítőszeres mákba forgatjuk.
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 adag esetén 1 adag nudliban |
Energia | 1324 kcal / 5560 kJ | 441 kcal / 1852 kJ |
Fehérje | 37,9 g | 12,6 g |
Zsír | 53,5 g | 17,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,8 g | 2,6 g |
Szénhidrát | 163,7 g | 54,6 g |
amelyből cukrok | 7,9 g | 2,6 g |
Rost | 9,1 g | 3,0 g |
A gluténmentes mákos nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Inkább a diós nudlit keres? Itt a recept!
- Recept címke: barna rizsliszt burgonya édesítőszer étolaj glutén és tejmentes gluténmentes nudli hajdina mák só tojás