Zabpelyhes tojáslepény – alaprecept – gyors reggeliötlet
Elfogyott a gluténmentes kenyér otthon de nincs időnk már sütni? Készítsünk villámgyors lepényeket! Ízesítsük ízlés szerint zöldfűszerekkel, tálaljunk mellé friss zöldségeket és kész is a teljesértékű reggelink!
- 80 g gluténmentes zabpehely
- 4 közepes méretű (M-es) tojás
- 4 szelet sovány csirkemell-sonka
- 1 teáskanál olaj
- só
- bors
- szárított vagy friss petrezselyem
Elkészítés:
- A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd villával verjük fel. Ízesítsük sóval, borssal és 1 marék friss, vagy 1-2 evőkanál szárított petrezselyemmel, végül keverjük hozzá a felkockázott sonkát és a zabpelyhet és jól keverjük át.
- Melegítsük fel a palacsintasütőt, vékonyan ecset segítségével kenjük ki az olajjal, majd kanállal adagoljunk tésztákat a sütőre és egyengessük el úgy, hogy kb. tenyérnyi méretű korongokat kapjunk. Kb. 2 percig süssük az egyik oldalát, majd, ha már lapáttal jól átfordítható, süssük meg a másik oldalát is.
- Friss zöldségekkel tálaljuk.
Tipp: ez egy alap recept, ízlésünk szerint variálhatjuk gombával, sajttal, sonkával esetleg zöldségekkel is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 114,1 kcal /477,1 kJ |
Fehérje | 5,6 g |
Zsír | 6,1 g |
Telített zsírsav | 1,2 g |
Szénhidrát | 8,4 g |
Ebből cukor | 0,4 g |
Élelmi rost | 1,2 g |
A gyors gluténmentes reggeli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors étolaj glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely lepény max. 20 perces gluténmentes receptek petrezselyem reggeli só sonka tojás