Gluténmentes tepertős pogácsa recept
Gluténmentes tepertős pogácsa vendégvárónak, vagy akár tízóraira, uzsonnára is. Olcsó alapanyagokból készítettük el.
Hozzávalók: kb. 30-40 db. (pogácsaszaggató méretétől függ)
- 12,5 dkg rizsliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 8 dkg növényi joghurt alternatíva (vagy joghurt)
- 5 dkg puha margarin (vagy vaj)
- 12,5 dkg tepertőkrém
- 1 db tojás a kenéshez
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a neves alapanyagokat és jó alaposan kidolgozzuk.
- 1 órát kelesztjük.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, tojással lekenjük.
- 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint:
Elkészítési idő: 120 perc
Tápanyagtartalom | az egész tésztában | 30 db. esetén 1 db. pogácsában |
40 db. esetén 1 db. pogácsában |
Energia | 2723 kcal / 11436 kJ | 90 kcal / 381 kJ | 68 kcal / 286 kJ |
Fehérje | 54,4 g | 1,8 g | 1,4 g |
Zsír | 151,5 g | 5,0 g | 3,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 69,9 g | 2,3 g | 1,7 g |
Szénhidrát | 266,1 g | 8,9 g | 6,7 g |
amelyből cukrok | 4,3 g | 0,1 g | 0,0 g |
Rost | 8,6 g | 0,3 g | 0,2 g |
A gluténmentes tepertős pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt élesztő glutén és tejmentes joghurt kukoricaliszt margarin növényi joghurtalternatíva pogácsa rizsliszt só tepertőkrém tojás uzsonna és tízórai vaj