Éva mézes-almás kevert gluténmentes sütemény receptje
A tél a méz, az alma, a dió, a fahéj, a gyömbér időszaka. Ha mindezek egyetlen nagyon egyszerű süteményben jönnek össze, akkor a sikerünk garantált. A sütemény összeállítása 10 percig tart, a sütőben fél óra és tálalhatjuk a csodás desszertünket. Amíg sül, az egész lakást fantasztikus illatok járják át.
Ebből az adagból 12 szelet süti tálalható.
- 130 g margarin
- 100 g cukor
- 3 evőkanál méz
- 3 közepes méretű (M-es) egész tojás
- 250 g Mester Család mézes sütemény liszt
- 1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 150 ml tej
- 80 g durvára vágott dió
- 3 alma
A tetejére:
- 3 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A margarint a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat.
- Óvatosan elkeverjük benne a lisztet, sütőport, hozzáadjuk a tejet és végül a diót.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére tesszük a megpucolt, félbevágott és sűrűn bevagdosott almát.
- A tetejét meghintjük fahéjas cukorral.
- 30 perc alatt készre sütjük 180 °C fokon.
Nehézségi színt: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szelet esetén 1 db. mézes sütiben |
Energia | 2887 kcal / 12125 kJ | 241 kcal / 1012 kJ |
Fehérje | 42,2 g | 3,5 g |
Zsír | 142,6 g | 11,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 47,5 g | 4,0 g |
Szénhidrát | 338,5 g | 28,2 g |
amelyből cukrok | 129,4 g | 10,8 g |
Rost | 11,2 g | 0,9 g |
A mézes almás gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: alma cukor dió glutén- és élesztőmentes kevert gluténmentes sütemények lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek méz sütőpor tej tojás