Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Currys pulykaragu párolt kölessel

Keleties ízvilágú ebédötletünkkel szeretnénk bemutatni, hogy egy egyszerűen elkészíthető párolt zöldséges étel is lehet különleges és tápláló étel, ha egy kicsit csavarunk rajta és a megfelelő alapanyagokat választjuk hozzá.

Currys pulykaragu gluténmentes főétel receptHozzávalók 4 személyre

  • 160 g köles
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g vöröshagyma (1 közepes darab tisztítva)
  • 500 g pulykamell
  • 300 g brokkolirózsa
  • 200 g paradicsom (2 közepes darab)
  • 300 g édesburgonya (2 közepes darab tisztítva)
  • 200 g sárgarépa (2 kisebb darab tisztítva)
  • 2 dl kókusztej
  • 2 teáskanál curry
  • 1 teáskanál lime leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors

Elkészítés:

  • A kölest mossuk át, egy teáskanálnyi felforrósított olajon enyhén pirítsuk le, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Enyhén sózzuk meg, majd takaréklángon lefedve pároljuk puhára kb. 15-20 perc alatt.
  • Ezalatt a zöldségeket készítsük elő: a vöröshagymát és a paradicsomot vágjuk apró kockákra. A brokkolit szedjük rózsáira, az édesburgonyát és a sárgarépát hámozzuk meg, majd szintén vágjuk apró kockákra.
  • Kezdjük el melegíteni a maradék olajat, majd először fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát, majd ha az már üveges, adjuk hozzá az édesburgonyát, a sárgarépát és a felkockázott pulykamellet is.
  • Fűszerezzük sóval, borssal, majd fedő alatt, néha egy kevés vizet aláöntve puhítsuk meg a zöldségeket a hússal. Amikor félpuhák a zöldségek, adjuk hozzá a paradicsomot és a brokkolit is és fedő alatt pároljuk tovább még 5 percig.
  • Vegyük le a fedőt, majd öntsük hozzá a kókusztejszínt, adjuk hozzá a curryt és egy kevés lime levét és reszelt héját is. Főzzük még egy 10-15 percig takaréklángon, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Párolt kölessel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 546,6 kcal/2284,7 kJ
Fehérje 41,6 g
Zsír 15,7 g
Telített zsír 0,4 g
Szénhidrát 56,1 g
Ebből cukor 6,5 g
Élelmi rost 10,7 g

A gluténmentes főétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad