Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Éva mézes-almás kevert gluténmentes sütemény receptje

A tél a méz, az alma, a dió, a fahéj, a gyömbér időszaka. Ha mindezek egyetlen nagyon egyszerű süteményben jönnek össze, akkor a sikerünk garantált. A sütemény összeállítása 10 percig tart, a sütőben fél óra és tálalhatjuk a csodás desszertünket. Amíg sül, az egész lakást fantasztikus illatok járják át.

Ebből az adagból 12 szelet süti tálalható.

mézes almás kevert gluténmentes sütemény recept, Kohári Éva, Gluténmentes Íz-likHozzávalók:

  • 130 g margarin
  • 100 g cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 3 közepes méretű (M-es) egész tojás
  • 250 g Mester Család mézes sütemény liszt
  • 1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
  • 150 ml tej
  • 80 g durvára vágott dió
  • 3 alma

A tetejére:

  • 3 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A margarint a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat.
  • Óvatosan elkeverjük benne a lisztet, sütőport, hozzáadjuk a tejet és végül a diót.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére tesszük a megpucolt, félbevágott és sűrűn bevagdosott almát.
  • A tetejét meghintjük fahéjas cukorral.
  • 30 perc alatt készre sütjük 180 °C fokon.

Nehézségi színt: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 szelet esetén 1 db. mézes sütiben
Energia 2887 kcal / 12125 kJ 241 kcal / 1012 kJ
Fehérje 42,2 g 3,5 g
Zsír 142,6 g 11,9 g
  amelyből telített zsírsavak 47,5 g 4,0 g
Szénhidrát 338,5 g 28,2 g
  amelyből cukrok 129,4 g 10,8 g
Rost 11,2 g 0,9 g

A mézes almás gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

mézes almás kevert gluténmentes süti | Kohári Éva, gluténmentes íz-lik

mézes almás kevert gluténmentes süti | Kohári Éva receptje Gluténmentes Íz-lik

Kategória: , , , ,