Túró Rudi – gluténmentes sütemény recept
Sokszor az egyszerű süti a legfinomabb.
A hozzáadott cukortól mentes Túró Rudi süti barna rizslisztből készült, a töltelék pedig útifűmaghéjjal van dúsítva, így a cukorbetegek is fogyaszthatnak belőle.
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1 evőkanál holland kakaópor (gluténmentes)
- 1 csomag sütőpor (gluténmentes)
- 15 dkg NATURBIT barna rizsliszt
- 2,5 evőkanál édesítő (1:4)
- 0,5 dl ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín”) vagy * főzőtejszín
Töltelék:
- 50 dkg * túró
- ízlés szerint édesítő
- 1 evőkanál citromlé (vagy reszelt citromhéj)
- 1-2 evőkanál vanília aroma
- 1-2 evőkanál NATURBIT útifű maghéj
Tetejére:
- 5 – 10 dkg cukormentes csokoládé, megolvasztva
Elkészítés:
- A piskóta hozzávalóit kikeverjük
- Egy 18 x18 -as formában megsütjük 180 fokon kb. 20 -25 perc alatt.
- A töltelék hozzávalóit kikeverjük, majd a kihűlt piskótára tesszük.
- Végül csokival borítjuk.
- Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: könnyű
* TIPP: Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes tejtermékeket is!
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 szelet gluténmentes sütiben |
Energia | 8870 kJ /2122 kcal | 739 kJ / 177 kcal |
Zsír | 97,2 g | 8,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 54,3 g | 4,5 g |
Szénhidrát | 178,7 g | 14,9 g |
amelyből cukrok | 24,8 g | 2,1 g |
Rost | 17,8 g | 1,5 g |
Fehérje | 118,5 g | 9,9 g |
Só | 0,6 g | 0,05 g |
A gluténmentes Túró Rudi süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro barna rizsliszt citrom édesítőszer kakaópor psyllium rost (útifűmaghéj) rizs főzőkrém sütőpor tehéntúró tojás túró Túró Rudi süti vanília aroma