Gluténmentes sajtos szélű pizza
Iri mama egy gluténmentes sajtos szélű pizzával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Aki szereti a pizzát, ez biztos ízleni fog. Pihe puha, mint az” igazi “. Próbáljátok ki, bízom benne hogy elnyeri tetszésetek.
Hozzávalók (8 szelethez, 1 db 32 cm átmérőjű pizza):
- 1 teáskanál porélesztő
- 250-270 ml langyos víz
- 1 teáskanál só
- 25 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
- 1 kiskanál cukor
- 1 teáskanál psyllium rost útifűmaghéj
Feltét:
- ízlés szerint ketchup
- 3-4 szelet gépsonka
- pár karika kolbász
- 1 db kaliforniai paprika
- ízlés szerint reszelt sajt
A gluténmentes sajtos szélű pizza elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba teszem, elkeverem. Hozzáadom a langyos vizet, először 250ml – t, dagasztom. Ha szükséges csak akkor tegyünk még bele. 50 C° fokos sütőben 30 percig kelesztem. Majd kiveszem, egy 32 cm átmérőjű pizza sütőt olajjal kikenem, a tésztát belelapítom, hogy kicsit túl érjen.
- Körben sajt darabokat rakosgatok, és visszahajtom, lenyomkodom a tésztát.
- Megszurkálom villával, 180 °C fokon légkeveréssel, 10 percig elősütöm.
- Kiveszem, kechuppal lekenem, megrakom sonkával, kolbásszal, kaliforniai paprikával, és jó sok reszelt sajttal megszórom.
- További 10 percre visszateszem sülni.
- Szép lyukasos, magas, pizza lesz a végeredmény.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 szelet pizzában |
Energia | 7094 kJ / 1689 kcal | 886 kJ / 211 kcal |
Zsír | 56,0 g | 7,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 32,1 g | 4,0 g |
Szénhidrát | 220,9 g | 27,6 g |
amelyből cukrok | 30,4 g | 3,8 g |
Rost | 23,0 g | 2,9 g |
Fehérje | 64,0 g | 8,0 g |
Só | 12,16 g | 1,52 g |
Az gluténmentes sajtos szélű pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő gyors ivóvíz ketchup kolbász paprika pizza psyllium rost (útifűmaghéj) sajt Schär Mix B só sonka vendégváró