Gluténmentes gyümölcsös – magos keksz
Iri mama egy gluténmentes keksszel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma egy kekszet hoztam, ami rövid idő alatt elkészíthető, tele van minden jóval. Vásároltam egy gyümölcsös – eper-málna – banán, és magos – lenmag – chiamagos mix keveréket. Ezzel sütöttem egy finom kekszet.
Hozzávalók (35 db):
- 13 dkg margarin (növényi eredetű)
- 80 g cukor
- csipet só
- csipet gyömbér
- 6 g psylium rost útifűmaghéj
- 1 db M-es méretű tojás
- 12 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
- 14 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék vagy rizsliszt (nálam Asdas self raising liszt)
- 40 g fruit linseed mix (Alesto, sütéshez, főzéshez, reggelinek)
A gluténmentes gyümölcsös – magos keksz elkészítése:
- Margarint felolvasztom, hozzáadom a tojást, cukrot, elkeverem.
- Ezután az útifűmaghéjat, gyömbért, simára dolgozom. Hozzákeverem a liszteket és végül a gyümölcsös- magkeveréket.
- Simára, egyneműre keverem. Sütőt előmelegítem 180 °C fokra, légkeverésre.
- Gáztepsire sütőpapírt teszek, diónyi gombócokat formázok (35 db).
- Vizes kanállal kicsit elsimítom, lapítom. 13 percig sütöm.
- Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gyümölcsös, magos gluténmentes kekszben |
Energia | 9038 kJ / 2152 kcal | 260 kJ / 62 kcal |
Zsír | 101 g | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 39 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 270 g | 7,7 g |
amelyből cukrok | 88 g | 2,5 g |
Rost | 21 g | 0,6 g |
Fehérje | 28 g | 0,8 g |
Só | 2,8 g | 0,08 g |
A gluténmentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes gluténmentes liszt gyömbér gyors keksz lisztkeverék margarin psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só tojás uzsonna és tízórai