Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes nyári főzelék

nyári főzelék recept gluténmentesenKolosFreeFood rovatunk újabb gluténmentes receptje egy nyári főzelék.

Végre elérhető áron lehet a piacokon kapni karalábét. Karalábé, édesburgonya és az újburgonya főzeléke együtt egy csokor kaporral fenomenális ízű nyári főzeléket varázsol elénk. Gyorsan kész, a bátrabbak tehetnek hozzá egy kevés ételecetet is.

Hozzávalók (4 főre):

  • 160 g pucult édesburgonya
  • 360 g pucolt újburgonya
  • 440 g pucolt karalábé
  • annyi víz, amennyi bőven ellepi a zöldségeket
  • 150 g Fino Vegajó Vegaföl
  • 3 teáskanál kukoricakeményítő
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • ízlés szerint őrölt bors
  • egy csokor friss kapor
  • ízlés szerint ételecet (10%-os)

A gluténmentes nyári főzelék elkészítése:

  • A zöldségeket megpucoljuk, apró kockára vágjuk.
  • Annyi vízzel öntsük fel, amennyi bőven ellepi a zöldségkockákat.
  • Adunk hozzá kevés sót.
  • Puhára főzzük.
  • Ha már megpuhult az összes zöldség, kettő szedőkanállal kiveszünk egy edénybe.
  • Botmixerrel pürésítjük, a burgonyapehellyel, a kukoricakeményítővel és a Vegaföllel.
  • (Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet)
  • Ezzel a pürével és a kaporral főzzük fel a maradék zöldséget, így kapunk igazi főzelék állagot. 
  • Ízesítsük sóval, esetleg ecettel.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag nyári főzelékben
Energia 4225 kJ / 1006 kcal 1058 kJ / 252 kcal
Zsír 30,8 g 7,7 g
  amelyből telített zsírsavak 27,3 g 6,8 g
Szénhidrát 154,8 g 38,7 g
  amelyből cukrok 21,6 g 5,4 g
Rost 28,9 g 7,2 g
Fehérje 20,8 g 5,2 g
4,31 g 1,08 g

A nyári gluténmentes főzelék recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes nyári főzelék recept

gluténmentes nyári főzelék

Kategória: , , , ,