Gluténmentes sült zöldségkrémes spagetti
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sült zöldségkrémes spagettivel bővült.
Húsmentes napokat tartunk. Sok-sok zöldséget sütöttem meg, majd mixerrel pürésítettem. Mediterrán fűszerekkel ízesítettem, rákanalaztam a mentes spagettire. Tetejét megszórtam növényi sajttal, és pár szem párolt kelbimbóval. annyira, de annyira finom, hogy nem is hiányzik a hús belőle.
Hozzávalók (6 adag):
- 1 kg zöldség, most:
- 250 g édesburgonya
- 150 g burgonya
- 300 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 150 g zeller
Továbbiak:
- 4 szem érett paradicsom
- 5-6 cikk pucolt fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 3 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 friss ágacska rozmaring
- 2 evőkanál Vegeta ételízesítő
- 3 teáskanál só
- 2 dl víz
Kelbimbó:
- 500 g megpucolt kelbimbó
A gluténmentes sült zöldségkrémes spagetti elkészítése:
- A zöldségeket mossuk, és pucoljuk meg.
- Közepes méretűre aprítsuk fel.
- Öntsük rá az olíva olajat, sót, ételízesítőt, szórjuk meg fűszerekkel valamennyit.
- Egy nagyobb tepsibe öntsünk vizet, szórjuk rá a zöldségeket, paradicsomot is.
- Takarjuk le alufóliával a tepsit.
- Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
- Amikor valamennyi megpuhult a tepsiben lévő visszamaradt folyadékkal együtt öntsük ki egy edénybe.
- Botmixer segítségével pürésítsük.
- Esetleg, ha szükséges, sózzuk utólag meg.
- Pároljuk meg a kelbimbókat, sós bő vízben.
- Kifőtt, gluténmentes spagettivel tálaljuk.
- Pár szemkelbimbót rakjunk a tésztákra.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 20 perc és sütés 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sült zöldségkrémes spagetti tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom burgonya édesburgonya ételízesítő fehérrépa fokhagyma gyors ivóvíz kakukkfű kelbimbó olívaolaj paradicsom rozmaring sárgarépa só tészta zeller