Pórés-borsós “torta” – sós különlegesség
Hozzávalók 2 adag 18-20 cm-es sütőformához:
A tésztához:
- 20 dkg It’s us Miklo’s universal gluténmentes lisztkeverék (korábbi nevén Naturbit Alfa-mix)
- 1 db M-es méretű tojás
- 10 dkg hideg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 evőkanál hideg víz
A borsós keverékhez:
- 2 db póréhagyma
- 40-50 dkg zöldborsó
- 2-3 evőkanál étolaj
- 2 dl 1,5%-os tej
- 4 db M-es méretű tojás
- 10 dkg kékpenészes sajt
- só, bors
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpack fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára.
- Közben a póréhagymát felkarikázzuk és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, fél dl vizet, enyhén sózzuk-borsozzuk és 5-10 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A tojásokat egyesével megmossuk, majd felütjük, a tejhez adjuk és elhabarjuk.
- A hűtőből elővett tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele egy 18-20 cm átmérőjű tortaforma alját. Villával alaposan megszurkáljuk, majd rákanalazzuk a borsós-pórés keveréket.
- Ráöntjük a tojásokkal elkevert tejet és rámorzsoljuk a kékpenészes sajtot. 190 °C -on 30-40 percig sütjük, majd langyosra hűlve szeleteljük.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő
- Recept címke: étolaj főétel It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kékpenészes sajt lisztkeverék NATURBIT ALFA-MIX póréhagyma sós tej tojás vaj zöldborsó