Köleses gluténmentes lángos recept – élelmi rostban gazdag- 2 féle sütési móddal
Mai élelmi rostban gazdag gluténmentes lángos receptünket kétféle módon is kisütöttük, hagyományos módon forró olajban és sütőben is Sütőben sütés előnye, hogy kevesebb olajat vesz fel a lángosunk.
- 5 dkg szezámmagliszt
- 10 dkg kölesliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 3 g psyllium (útifű maghéj) őrlemény
- 2 dkg bambuszrost liszt
- 2 dl víz
- 3 g gluténmentes porélesztő
- 1 evőkanál olaj
Sütéshez:
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
- 3-4 részre osztjuk, gombócokat formálunk, majd kezünkkel lenyomkodjuk kerek formára lapítjuk.
Sütési módszerek:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- A kerek tésztalapokat sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal picit megkenjük , majd 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy kb. 10 perc után fordítsuk meg a lángost, hogy mindkét oldalon átsüljön!
- Készíthetjük klasszikus megoldással is úgy, hogy forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | 4 kisebb db. készítésekor 1 lángosban (kb. 120 g / db) |
3 db készítésekor 1 lángosban (kb. 160 g /db) |
Energia | 268,6 kcal / 1770,6 kJ | 358,2 / 2360,7 kJ |
Fehérje | 11,2 g | 14,9 g |
Zsír | 7,0 g | 9,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,8 g | 1,0 g |
Szénhidrát | 38,4 g | 51,1 g |
amelyből cukrok | 0,5 g | 0,7 g |
Rost | 8,7 g | 11,5 g |
A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bambuszrostliszt élesztő étolaj glutén és tejmentes kölesliszt lángos psyllium rost (útifűmaghéj) street food szezámmagliszt tej - tojás - gluténmentes víz