Air freyben sütött gluténmentes zsemle
Iri mama egy ötletes gluténmentes zsemlével lepett meg minket.
Pár éve sütöttem Air freyben zsemlét és brióst, de receptet nem írtam hozzá 🙂. Mivel szokatlanul meleg van Angliában is, újra elővettem a sütőt. Akinek van ilyen, próbálja ki, biztosan elégedett lesz vele. Sokkal rövidebb ideig készült, mint hagyományosan, és nem melegíti fel a lakást sem.
Hozzávalók (4 db gluténmentes zsemléhez):
- 200 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 3 g útifű maghéj (psyllium rost)
- 4 g só
- 4 g gluténmentes porélesztő
- 15 g étolaj
- 210 g langyos víz
Az Air freyben sütött gluténmentes zsemle elkészítése:
- Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
- Hozzáadom az olajat, vizet, kézzel, fakanállal kikeverem a tésztát. Az Air frey üstjét sütőpapírral bélelem, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel, 4 egyforma nagyságú gombócokat gömbölyítek. Visszahelyezem az üstöt, 20-25 percig benne kelesztem. Majd 150 °C fokra állítom a hőmérsékletet, 15 percig sütöm.
- Kész 😅. Ennyire finom, pihe, puha zsemlét régen sütöttem, pedig a többi is finom volt.
- Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!
Elkészítési idő: 45 perc
- Előkészítés, dagasztás: 5 perc
- Formázás, kelesztés: 20-25 perc
- Sütés: 15 perc
Nehézségi szint: könnyű
A gluténmentes zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
A recept tápérték számítása folymatban
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle gyors lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai