Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Macha teás banánkrémmel töltött palacsintatekercs

macha teás gluténmentes palacsinatekercsKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes palacsintatekercssel bővült

Sosem próbáltam még a macha teát. Hirtelen felindulásból talán a legegyszerűbb ételt, egy palacsintatekercset választottam. A machatea friss üde harmatos nyírt fű illatot kölcsönöz a palacsintának, a banánkrém pedig fantasztikusan illik ehhez az üde ízhez. Nagyon finom, így akár egy ünnepi ebéd utáni desszertnek is megállja a helyét!

Ebből a mennyiségből 3 tekercs lesz: 1 db. tekercs 4 adag.

Hozzávalók: 12 adag adaghoz (3 tekercs)

Palacsinta hozzávalói

  • 230 g Penny gluténmentes palacsinta lisztkeverék
  • 4 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 430 ml ivóvíz
  • 15 g olvasztott margarin
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 g cukor
  • egy csipet só
  • 6 g machatea por

Banánkrém:

  • 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 300 ml növényi tej (most rizsital)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db érett banán
  • 90 g margarin
  • esetleg a palacsinták tetejére pici machatea por

Machateás banánkrémmel töltött palacsintatekercs elkészítése:

  • A palacsintalisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vizet, cukrokat és az olvasztott margarint. Elkezdjük robotgéppel csomómentesre keverni. Amikor már csomómentes adjuk hozzá a machatea port, keverjük össze újra.
  • Egy merőkanálnyi tésztát tegyünk a forró palacsintasütőbe.
  • A palacsinta egyik oldalát süssük csak meg! Így a felénk eső palacsinta oldal szép zöld lesz. Időnként teszek a tésztába kevés vizet, ha úgy érzem, hogy a tészta kezd összeállni. Ha kész az összes palacsinta, pihentetjük őket.
  • Elkészítjük a pudingot a szokásos módon. Jó sűrű pudingot kapunk, ebben segít a kevés rizstej és a plusz kukoricakeményítő. Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá az érett banánt, törjük össze villával. Adjuk hozzá a puha ligamargarint, keverjük össze robotgép segítségével csomómentesre.
    macha teás krém
  • Egy sütőpapírra szórjunk pici teaport, erre tegyünk rá a megsült felével 3 palacsintát egymásra rakva, “kötésben”. Picit behajtjuk a palacsinták oldalát, majd feltekerjük azokat.
    gluténmentes palacsintakrém
  • Pihentessük a hűtőszekrényben. (Sajnos nem tudtam eleget várni ezzel). Majd szeleteljük kedvünkre.

Jó étvágyat kívánok!

A recept tejmentes, így gluténérzéknyek és tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is bátran kipróbálhatják!

Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 9819 kJ / 2337 kcal 818 kJ / 195 kcal
Zsír 72,6 g 6,1 g
  amelyből telített zsírsavak 31,3 g 2,6 g
Szénhidrát 394,2 g 32,9 g
  amelyből cukrok 116,9 g 9,7 g
Rost 10,7 g 0,9 g
Fehérje 10,9 g 0,9 g
2,89 g 0,24 g

A macha teás banánkrémmel töltött gluténmentes palacsintatekercs recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

macha teás gluténmentes palacsinatekercs recept

macha teás gluténmentes palacsinatekercs

Kategória: , ,