Coleslaw-Amerikai saláta
Iri mama egy gluténmentes salátával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Az egyik kedvenc salátámat hoztam nektek, gluténmentesen és tejmentesen is elkészíthető. Grillezett húsokkal, rántott szelettel, stb. ki mit szeret, tálalható. Én magában is szeretem.
Hozzávalók (8 adag):
- 80 dkg fejes káposzta (újból, tisztítva)
- 15 dkg sárgarépa (2db, tisztítva, új)
- 60 g vöröshagyma (tisztítva, új)
- 400 g csökkentett zsírtartalmú joghurt (növényi eredetű is jó)
- 60 g majonéz (Hellmann’s light)
- 10 g mustár (Globus vagy Univer)
- csipet fehér bors
- 3-5 g só
- 2 g fokhagyma granulátum
A coleslaw-Amerikai saláta elkészítése:
- Zöldségeket megtisztítom, legyalulom, jól összekeverem.
- Joghurtot, majonézzel, mustárral és a fűszerekkel kikeverem.
- Ráöntöm a zöldségekre, átforgatom. Tálalásig hűtőbe teszem hogy az ízek jól összeérjenek.
- Érdemes fogyasztás előtt pár órával elkészíteni. Bármilyen hússal, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag amerikai salátában |
Energia | 2965 kJ / 706 kcal | 370 kJ / 88 kcal |
Zsír | 38,2 g | 4,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,4 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 70,2 g | 8,8 g |
amelyből cukrok | 38,7g | 4,8 g |
Rost | 26,4 g | 3,3 g |
Fehérje | 15,3 g | 1,9 g |
Só | 5,26 g | 0,66 g |
A gluténmentes saláta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors glutén és tejmentes gyors joghurt káposzta köret majonéz mustár reggeli sárgarépa só uzsonna és tízórai vöröshagyma