Diós gluténmentes zabkeksz – tejmentes, IR barát
IR barát, tejmentes étrendbe is beépíthető diós gluténmentes zabkeksz receptünk. Tudta, hogy a garantáltan (csomagoláson jelölt) gluténmentes zab az beépíthető a gluténmentes diétába? Sőt a zab számos előnyös tulajdonsága miatt ajánlott is. Bővebben
Zabkekszünket reggeli ital mellé, tízóraira vagy akár vendégvárónak is bátran ajánljuk!
Hozzávalók: 19 db gluténmentes zabkekszhez
- 20 dkg durvára darált dió
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 2,5 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék
- 15 dkg margarin
- 10 dkg barna rizsliszt
- 3 evőkanál „rizstejszín” rizs főzőkrém
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összegyúrjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, fagyis kanál segítségével adagolva, majd nedves kézzel lenyomkodjuk.
- 180 °C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 19 db. esetén 1 kekszben |
Energia | 3739 kcal / 15629 kJ | 197 kcal / 823 kJ |
Fehérje | 49,9 g | 2,6 g |
Zsír | 257,9 g | 13,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 73,7 g | 3,9 g |
Szénhidrát | 277,0 g | 14,6 g |
amelyből cukrok | 20,3 g | 1,1 g |
Rost | 34,8 g | 1,8 g |
A diós gluténmentes zabkeksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt dió édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely IR barát GM receptek keksz margarin NATURBIT ALFA-MIX rizs főzőkrém tojás uzsonna és tízórai zabkeksz