Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

“Tejszínes” gluténmentes meggyes süti – tejmentesen

Mindössze 35 alatt elkészíthető a IR barát, gluténmentes meggyes süti receptünk, amely tejszármazékot sem tartalmaz, így laktózérzékenyek, tejfehérje allergiások is megkóstolhatják!

meggyes süti gluténmentesenHozzávalók 12-14 szelethez:

* Egy adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A meggyen kívül az alapanyagokat jó alaposan összeturmixoljuk, majd hagyjuk állni 5 perig
  • 18 x 18 cm-es szilikon sütő formába öntjük, majd beleszórjuk a meggyet.
  • 180 °C-on fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

TIPP: Inzulinrezisztenciában szenvedők is betervezhetik étrendjükbe.

Tápanyagtartalom 12 szeletre számolva 14 szeletre számolva
mennyiség 1 sütiben kb. 60 g 1 sütiben kb. 50 g
Energia 150,3 kcal 626,8 kJ 129,2 kcal 539,2 kJ
Fehérje 2,8 g 2,4 g
Zsír 8,8 g 7,6 g
  amelyből telített zsírsavak 4,7 g 4,0 g
Szénhidrát 13,9 g 11,9 g
  amelyből cukrok 2,4 g 2,0 g
Rost 2,0 g 1,7 g

A  gluténmentes meggyes süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,