Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Édesburgonyás barna gluténmentes bucik

édesburgonyás gluténmentes buci recept KolosFreeFoodKolos sokszor készít házi gluténmentes péksüteményeket. most tejmentes, gluténmentes bucit sütött:

Kirándulni megyek pár napra. Olyan igazi „retró” rántott húsos szendvicseket szerettem volna magammal vinni. Így a Miklos Its us Barna lisztjét, a Naturbit glutén- búzamentes lisztjével házasítottam össze, mind emellé, főtt, édesburgonya is került. Nagyon sokáig finom, puha maradt a szendvics. Megvolt a retró érzésem is.

Hozzávalók (6 db gluténmentes bucihoz):

A gluténmentes bucik elkészítése:

  • Az élesztőt futtassuk fel a csipet cukorral, a 150 ml langyos vízben.
  • A többi száraz összetevőt mérjük ki, és adjuk hozzá a villával alaposan áttört megfőtt édes burgonyához.
  • Amikor az élesztő kellőképpen felfutott, öntsük a dagasztógép üstjébe.
  • Ebbe jöhet a burgonyával összekevert liszt, só, útifűmaghéj őrlemény, só és a többi maradék víz.
  • Kezdjük el alaposan megdagasztani a gép dagasztókarja segítségével.
  • Amikor már szépen kezd összeállni a tésztánk, de még ragacsos, akkor adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
  • Pár perc dagasztás után a tésztából étolajos kézzel gyúrjunk, formázzunk 6 db egyforma nagyságú bucit.
  • Hagyjuk a bucikat megkelni kb. 20 – 25 percig szobahőmérsékleten, nem huzatos helyen.
  • Melegítsük elő a sütőt kb. 190 °C-ra, helyezzünk bele egy kis tálkát vízzel. (ettől jobban fog megsülni a tésztánk)
  • Most már nem kentem le előtte a bucikat étolajjal, mert eleve étolajos kézzel formáztam meg azokat.
  • Ha megsültek, rácson hagyjuk kihűlni a kész zsömléket.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 1 óra

Tipp: rántott hús panírozási ötletek itt.

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. Édesburgonyás barna buciban

Energia

6558 kJ / 1562 kcal

1092 kJ / 260 kcal

Zsír

37,9 g

6,3 g

  amelyből telített zsírsavak

4,6 g

0,8 g

Szénhidrát

284,1 g

47,4 g

  amelyből cukrok

24,3 g

4,1 g

Rost

42,6 g

7,1 g

Fehérje

10,9g

1,8 g

31,16 g

3,53 g

A barna gluténmentes bucik tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

édesburgonyás gluténmentes buci recept

édesburgonyás gluténmentes buci

Kategória: , , ,